2022 MEB ROBOT YARIŞMALARINDA ŞANLIURFA'DAYDIK!

2022 MEB ROBOT YARIŞMALARINDA ŞANLIURFA'DAYDIK!

19.06.2022 2594

14. Meb Robot yarışlarında Gemlik' i ve Bursa yı temsil eden ve İlk defa bu yarışmaya katılan Okul Müdüru Nurullah Şimşek ve Öğretmen Ahmet İşcan liderliğindeki Roda Anadolu İmam Hatip Lisesi Ekibi, 12 kategoride 4 bin 397 Robot ve 10 bin 813 katılımcının yer aldığı yarışmalarda başarıyla temsil ederek, gururumuz oldu. Bu sabah Şanlıurfa' dan İlçemize dönen Roda Anadolu İmam Hatip Lisesi Ekibi Şube Müdürleri Akın Ergen, Muhammet İkinci ve öğrencilerimiz tarafından alkışlarla karşılandı.

Yarışmalarda;

LABİRENT USTASI kategorisinde 330 robot yarışmaya başvurmuş bunlardan 110 tanesi finallere çağrılmış robotumuz ROBO RODA 21. Olarak yarışmayı tamamladı.

ÇİZGİ İZLEYEN robot kategorisinde 714 robot yarışmaya başvurmuş, 171 tanesi finallere kalmış robotumuz LİNEBOT RODA yarışmayı 24. Olarak bitirdi.

TOZKOPARAN kategorisinde 336 robot yarışmaya başvurmuş 139 tanesi finallere kalmış robotumuz RODALI ŞÜCA 19. Sıradan tur atlamasina rağmen 2. Turda talihsizlikle üst tura çıkamadı. Ancak robotumuz yarismalarda büyük takdir topladı.

Okul Müdürü Nurullah Şimşek;

"Biz burada çok güzel yarıştık. İlk defa katılmamıza rağmen tecrübe eksiklerimize rağmen güzel sonuçlar aldık diye düşünüyorum. Bu çalışmada çok emek sarfeden Ahmet İşcan hocamıza öğrencilerime ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum.

Biz bir tohum attık. Insallah bir gün o kupa Gemlik'e gelecek." dedi.

Gemlik İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Duran; "Gemlik'i ve Bursa' yı yarismalarda basarı ile temsil ederek ilçemiz adına bir ilkin altına imza atan, Salonda Gemlik adını yankilanmasina vesile olan, skorborta robotlarımızın ve okulumuzun ismini yazdıran, mevcut imkanlar dahilinde büyük bir gayret ve cesaretle başarmak için mücadele veren, gözüpek, çalışkan, her zaman yenilikçi tavrıyla örnek olan sevgili öğrencilerimizi ve onlara liderlik eden Okul Müdürümüz Nurullah Şimşek ve Öğretmenimiz Ahmet İşcan' ı canı gönülden tebrik ediyor, kendilerini ayakta alkışlıyoruz. Daha büyük başarılara imza atacağınıza olan inancımızla yaşattıkları gurur için Roda Anadolu İmam Hatip Lisemize teşekkür ederiz " dedi.